Information för 2017 2017-01-17
 
Lite av vad som händer under 2017 i klubben, klicka på rubriken.
 
Nyheter från Säffle MC

God fortsättning på det nya året! Vi vill dela med oss några nyheter och information för det nya året
Kom i håg att betala medlemsavgiften, så framförallt alla försäkringar gäller vid ev. olycka för så väl aktiva som funktionärer och var noga med att ange vem det är som betalar. Om ni löser familjemedlemskap så ange alla medlemmar i familjen som det gäller. Detta ger oss fler medlemmar hos SBF och det är bara till klubbens fördel. Räcker inte utrymmet till på talongen eller internetbanken, så skicka ett mail till christinan28@hotmail.com (observera stavningen)

Glöm inte årsmötet den 16/3 kl. 18:30 på folkracebanan. Vill ni ta upp någon punkt på årsmötet ska en s.k. motion lämnas in och tillföras på dagordningen innan mötet, skicka den i så fall, senast 14/3, till xetmotorsport@hotmail.com .

Under årets Rally Sweden kommer även i år Säffle MC bidra med flera chefsfunktionärer på centrala poster som kommer att hjälpa till med att genomföra VM-rallyt

Under 2017 är det inplanerat två stycken folkracetävlingar, en i maj och en i september. Blir det någon cup likt den i fjol är det vår målsättning att vara med i den som en deltävling, förhoppningsvis majtävlingen. Tävlingen i september är planerad samma helg som skördefesten och vår förhoppning är att tävlingen kan bli en officiell station.
Vi hoppas att banan kommer att stå tävlingsklar till i början av maj, men vi kommer, med största sannolikhet, inte att genomföra några träningstillfällen innan första tävlingen. Tiden innan den första tävlingen kommer att krävas för att få banan i tävlingsskick. Däremot efter tävlingen är det fritt fram att träna, titta gärna på hemsidan för vad som krävs för att genomföra träningar. Det är av största vikt att vi följer dessa kriterier så att allt går rätt till.

När det gäller utbildning så har vi möjligheten att genomföra utbildningar både inom rally och folkrace. Finns det intresse så tveka inte att höra av er via Facebook eller hemsida.

Vi kommer även vara värdar för en Krutcups-tävling i juni, besök www.krutcupen.se för att ta del av de enkla reglerna denna tävlingsform kräver.

2017 skulle även vara L-E Torph Memorial-år. Styrelsen har dock beslutat att SMC inte kommer att genomföra något stort rally 2017. Vi har tyvärr inte möjligheten att samla de cirka 200 ideella funktionärer som krävs för att genomföra en rallytävling med 4-6 sträckor och minst fyra mil SS. Möjligheten att samarbeta med andra klubbar finns, men det innebär ett krav på motprestation för SMC mot de klubbar som man samarbetat med. Och till en sådan motprestation är det ännu svårare att finna frivilliga, vilket innebär att ett litet fåtal i klubbens organisation binder upp sig för flera helger och detta finns det inte tid för.

Att det inte blir någon stortävling innebär inte att det inte kommer att genomföras några rallytävlingar alls i SMC:s regi under 2017, vi får bara se i vilken form det blir.

Det kan även dyka upp någon typ av KM, klubbfest etc om vi har energi kvar till det också.

Och glöm inte, det är ”VI” medlemmar som är Säffle Motor Club!

Med vänliga motorsporthälsningar/Styrelsen i Säffle MC